• KWS - echipa de proiect pe teren
    Proiecte

Descoperiți câteva dintre proiectele noastre actuale pentru agricultură durabilă

Programele noastre de cercetare și ameliorare sunt utilizate pentru a dezvolta hibrizi competitivi pentru o agricultură eficientă și durabilă. Munca noastră se concentrează pe stabilitatea producției, calitatea produselor și conservarea resurselor genetice. Evoluția rapidă în domeniul biotehnologiei vegetale a creat oportunități semnificative pentru dezvoltarea de hibrizi cu caracteristici îmbunătățite.

Porumb cu un consum eficient de azot

Porumb cu un consum eficient de azot Agricultorii au nevoie de hibrizi cu un consum eficient de azot pentru a obține producții stabile, chiar și atunci când fertilizarea este limitată. Prin urmare, KWS a dezvoltat hibrizi de porumb care sunt productivi chiar și atunci când solul conține puțin azot. Cu toate acestea, hibrizii cu un consum eficient de azot nu trebuie să se dezvolte optim doar în cazul nutriției deficitare, ci trebuie, dacă este posibil, să obțină producții bune într-o gamă largă de situații de aprovizionare cu azot.

Pentru a atinge acest obiectiv, amelioratorii și cercetătorii noștri investighează variația naturală a eficienței azotului și analizează componența genetică a diferitelor plante de porumb care oferă producții stabile chiar și cu fertilizare limitată. Acest lucru a arătat că originea eficienței la utilizarea azotului nu poate fi atribuită pur și simplu componenței genetice. Este mai degrabă o caracteristică complexă, influențată de multe secțiuni de ADN.

Prin urmare, ne propunem să aflăm prin analize suplimentare care sunt genele sau secțiunile din ADN care joacă de fapt un rol. Prin aceste cunoștințe, amelioratorii noștri pot face o selecție mai direcționată, îmbunătățind astfel eficiența la azot a porumbului.

Porumb cu un consum eficient de azot

Noua generație de sfeclă de zahăr tolerantă la erbicid

Piața de sfeclă de zahăr din SUA se caracterizează în prezent printr-o cerință de hibrizi de sfeclă de zahăr modificate genetic, cu toleranțe multiple la erbicide pentru a ajuta la combaterea buruienilor. Pentru a răspunde acestei nevoi, în prezent lucrăm la un produs subsecvent al Roundup Ready® , ce s-a dovedit un real succes. Cercetătorii și amelioratorii noștri lucrează împreună pentru a dezvolta o nouă generație de sfeclă de zahăr tolerantă la erbicid cu o triplă toleranță împotriva a trei substanțe.

  • Angajații KWS

    Motto-ul nostru: semințe puternice pentru o agricultură durabilă, cu producții mari.

    Hinrich Harling, Director Cercetare Europe
    kws_harling_hinrich_head_of_research_europe.jpg

Semințe de cartof hibrid

KWS urmărește un proiect intensiv de cercetare din 2011: Dezvoltarea cartofilor hibrizi diploizi, care pot fi cultivați și distribuiți cu ajutorul semințelor. Procesul de ameliorare la cartofi a mers foarte încet până acum.

Pentru a contracara acest progres stagnant, amelioratorii și cercetătorii noștri lucrează la ameliorarea hibridului de cartofi. Aceasta ar avea câteva avantaje cruciale: cartofii diploizi permit o activitate de ameliorare mult mai eficientă. În același timp, riscul unei infestări cu dăunători la semințe este considerabil mai mic decât în cazul cartofilor de sămânță.

Și nu în ultimul rând, trecerea la semințele de cartofi ar însemna că nu mai este nevoie să răciți semințele de cartofi în timp ce le depozitați și, în special, în timpul transportului. Cu toate acestea, mai este nevoie de multă cercetare și dezvoltare înainte ca primii hibrizi competitivi să fie disponibili pe piață.

Detectarea caracteristicilor de la înălțime

Modul în care componența genetică a unei plante și diferitele influențe de mediu interacționează pot fi stabilite doar pe teren. Prin urmare, doar prin teste de teren putem afla cu siguranță dacă o varietate de plante prezintă de fapt o caracteristică. Totuși, pentru a face acest lucru, trebuie să putem documenta caracteristicile plantei într-un mod precis și fiabil.

În acest sens, dorim să ne sprijinim perspectiva de ameliorare cu noi procese de fenotipare și să optimizăm în continuare procesul de selecție. Acesta este motivul pentru care KWS investește în dezvoltarea de noi metode pentru a înregistra automat anumite caracteristici ale plantelor.De asemenea, investigăm posibilitățile de imagistică digitală în combinație cu mai multe tehnologii cu senzori și sisteme de drone

Scopul este de a utiliza, de exemplu, imagini aeriene pentru a trage foarte repede și precis concluzii asupra caracteristicilor precum înălțimea creșterii sau un posibil focar de boală.

Maximizarea eficienței fotosintezei la porumb

Porumbul este una dintre plantele denumite C4. Acestea folosesc o metodă specială de fotosinteză caracterizată printr-o eficiență îmbunătățită a utilizării apei. Prin urmare, cantitatea de biomasă a plantelor C4 poate crește într-un timp mai scurt, dacă radiația solară și temperatura sunt crescute. Cu toate acestea, chiar și plantele de porumb nu ating producția maximă de lumină.

Acest lucru indică potențialul încă neexploatat de creștere a productivității. În colaborare cu Universitatea Heinrich Heine Düsseldorf, Universitatea Tehnică din Munchen și Institutul Max Planck pentru Fiziologia Culturii Moleculare din Potsdam, KWS lucrează la acest proiect, ca parte a unui proiect finanțat de BMBF [Ministerul Federal al Educației și Cercetării].

Scopul nostru este să dobândim noi cunoștințe științifice care pot fi utilizate pentru a îmbunătăți eficiența fotosintezei în ameliorare. În primul rând, cercetăm care sunt factorii care influențează fotosinteza C4 la porumb; în același timp, dorim să aflăm mai multe despre varietatea naturală a fotosintezei cu ajutorul tehnologiei de marcare.

Culturile viitorului

"Culturile viitorului” doresc să promoveze creșterea culturilor printr-un model inovativ public / privat. Această asociere internațională combină resursele companiilor agricole principale și organizațiile de cercetare pentru a depăși provocările viitoare ale lanțului de aprovizionare cu produse alimentare.

Scopul este ameliorarea culturilor cu proprietăți speciale pentru a le adapta mai bine la diverse condiții de mediu - de exemplu, proprietăți nutriționale îmbunătățite sau toleranță la secetă, căldură sau inundații. Avem de gând să utilizăm publicații și platforme științifice pentru a face publice cunoștințele generate, astfel încât atât proiectele de ameliorare publice, cât și cele private să poată beneficia de aceasta.

Din punct de vedere tehnic, ne concentrăm pe editarea genomului, secvențierea genomului și fenomica, care explorează relațiile dintre componența genetică a unei plante, condițiile de mediu și performanța acesteia.

Date de contact

Viorel Drăguşin
Viorel Drăguşin
Director Național de Vânzări
Trimite email
A LUA LEGATURA