KWS
   
 

Sfecla de zahăr

KWS performanţă şi profesionalism, inovatie prin tradiţie

 

Corporaţie germană independentă cu activitate economică în 70 de ţări.

Dispune de cercetare proprie cu producţie de hibrizi şi seminţe de culturi agricole.

Lider mondial în domeniul seminţelor de sfeclă de zahăr.

Activităţile specifice de ameliorare a sfeclei de zahăr la KWS durează de peste 150 ani. Provocările rezolvate în decursul istoriei au devenit parte componentă a patrimoniului civilizaţiei europene: Genetica firmei KWS.

Etapa actuală în ameliorarea hibrizilor impune o corelare directă în minimalizarea efectelor schimbărilor climatice şi as­­piraţiile fermierilor de maximalizarea randamentului terenului agricol.

Eforturile susţinute a amelioratorilor firmei KWS continuă prin crearea hibrizilor cu o plasticitate ecologică excelentă, cu capacitatea de valorificare optimă a resurselor zonei de cultură conform tehnologiei aplicate.

Calitatea hibrizilor definiţi Genetica KWS se exteriorizează prin:

  • producţii excelente de zahăr alb la hectar;
  • toleranţă ridicată la boli şi nematozi;
  • rezistenţă la erbicid total: sfecla RR (non EU);
  • sfecla de zahăr transsezonieră (zonal Terra)

În areale climatice adecvate din nordul Italiei şi sudul Franţei se multiplică o sămânţă maturată la soare cu o puritate, monogermie şi germinaţie ridicată ce se procesează în Einbeck, Germania.

Compoziţia higroscopică, stimulentele bioactive şi microelementele incluse în drageul orange facilitează răsărirea explozivă şi este garanţia startului rapid în vegetaţie.

Tratamentele aplicate: straturi alternative cu fungicide şi insecticide oferă o protecţie foarte bună a plantulelor în perioada de germinare-răsărire.

Tehnologia inovativă EPD® în procesarea seminţelor este soluţia optimă în accelerarea proceselor dezvoltării germinale/juvenile.

Culoarea seminţelor drajate - orange - culoarea firmei KWS, este şi un indicator foarte vizibil a calităţii semănatului la verificare în câmp.

Genetica firmei KWS pune la dispoziţia fermierilor hibrizi de sfeclă de zahăr caracterizaţi prin:

  • germinaţie şi răsărire accelerate cu dezvoltare viguroasă a plantelor;
  • rezistenţă sporită la boli şi plasticitate ridicată în condiţii de stres pesticidic şi climatic;
  • aparat foliar cu indice fotosintetic maxim asigurând producţii excelente de rădăcini cu conţinut ridicat de zahăr;
  • acoperirea accelerată a intervalului dintre rânduri;
  • rădăcină conică fără ramificaţii cu minim pământ aderent şi amplasament mediu a coletului faţă de sol - calităţi optime recoltării mecanizate;
  • calitate tehnologică excelentă, exprimată prin puritate înaltă a sucului normal şi melasiere scăzută - simbioza acestor factori rezultând o producţie de peste 10 tone de zahăr alb la hectar.

Competenţa KWS în ameliorarea, producerea şi condiţionarea seminţelor garantează cultivatorului, în mare măsură, siguranţa că sfecla de zahăr este şi va fi cea mai rentabilă cultură agricolă din asolament.

Profitul - cea mai dulce recoltă!

 

Grigore Tulgara

Country Manager
Divizia sfeclă de zahăr
KWS Seminţe SRL


 


 
KWS